Facebook me risi te reja

“Facebook” ka njoftuar më herët se është duke lëshuar aplikacionin Continuous Live Video API, që mundëson shfaqjen video në kohën reale. Continue reading “Facebook me risi te reja”

Advertisements

Si ndikojnë rrjetet sociale në trurin e të rinjve?

Rrjetet sociale po zënë hapësirë edhe më të madhe në jetën e të rinjve. Ky është një fenomen padyshim global, jo vetëm shqiptar. Continue reading “Si ndikojnë rrjetet sociale në trurin e të rinjve?”

Advertisements

Asnjë dashuri nuk është gabim!

Viti 2016 shënon vitin e pestë të pedalimit nga komuniteti LGBT dhe nga njerëz që janë pro tyre. Dhjetëra persona të këtij komuniteti u mblodhën për të pedaluar për më shumë të drejta. Por edhe për të mbështetut të rinjtë që përzihen nga shtëpia prej seksualitetit të tyre.  Continue reading “Asnjë dashuri nuk është gabim!”

Advertisements

Studimi nuk shtyhet pa dozë kafeine

Studentët e nisin ditën me aromën e kafes, në mënyrë që dita të jetë energjike. Efekti parësor dhe kryesor i kafeinës është në tru. Kafeina ndihmon që të qëndroni zgjuar nëpërmjet receptorëve të adenosinës në tru. Kjo bllokon efektet e adenosinës, duke minimizuar  lodhjen.  Continue reading “Studimi nuk shtyhet pa dozë kafeine”

Advertisements

Shto buzëqeshjen e të rinjve vetëm me tre fjalë

Sipas faqes së webi-t “Power of Positivity“, të rinjtë arrijnë të entuziazmohen kur të tjerët u thonë “je bërë e bukur sot”. Pozitiveti përcillet edhe me tre fjalë. Por t’u thelluar më shumë shikoni reagimet e të rinjve. Continue reading “Shto buzëqeshjen e të rinjve vetëm me tre fjalë”

Advertisements

Rrjete sociale vs koha studimore

Rrjetet sociale kanë lehtësuar mënyrën e të komunikuarit dhe sic thotë dhe Marshall MacLuhan, duke iu referuar librit të tij “Instrumentat e komunikimit”, bota është bërë si një fshat global ku të gjithë njohin njëri-tjetrin. Continue reading “Rrjete sociale vs koha studimore”

Advertisements

Studimi i mbarë fillon tek “E përshtatshme”

“E përshtatshmja” është ambienti ku studentët preferojnë të kalojnë kohën e pushimit. E7E është bar(natën)-kafe-librari në të cilën përvecse mund të pish kafen, ke mundësi për të studiuar apo për të lexuar libra. Continue reading “Studimi i mbarë fillon tek “E përshtatshme””

Advertisements

Njihuni me 10 problemet e rinisë së sotme

Kjo video pasqyron 10 problemet me te cilat perballet rinia sot. Videoja nga Dom Marano paraqet ne menyre artistike 10 problemet e rinise se sotme Advertisements Continue reading Njihuni me 10 problemet e rinisë së sotme

Advertisements

Je student? ja një mënyrë për të kursyer!

Sipas Bill Gates, Jeff Bezos dhe Tony Robbins, nëse doni të rrisni të ardhurat tuaja, ndiqni  6 rregullat për të kyrsyer më shumë: Continue reading “Je student? ja një mënyrë për të kursyer!”

Advertisements