Mbarove shkollën? Aman mos vazhdo masterin!!

Nga Ambra Xhunga Universiteti në Shqipëri prodhon studentë të mjerë …sigurisht në këta të mjerë bej pjesë dhe unë ..kjo nënkupton shumë për mua. Ndaj, është e kotë të vazhdosh një master. Një master, i cili nuk ka vlerë në … Continue reading Mbarove shkollën? Aman mos vazhdo masterin!!

Advertisements

Stop duhanit,smoking kid

Në ditën ndërkombëtare kundër Duhanit, Instituti për Shëndetin Publik njofton që 40% e shqiptarëve pi rreth një paketë cigare në ditë dhe u bën apel të gjithëve të lënë cigaren duke treguar të mirat afatshkurta, afatmesme dhe afatgjata të një jete pa duhan. Continue reading “Stop duhanit,smoking kid”

Të Rinjtë dhe Punësimi

Synimi parësor pasi studentët të diplomohen është të gjejnë punë në fushën ku kanë studiuar. Sipas pyetësorit që ka përgatitur “Të Rinjtë dhe Sfida” (me temë “Të Rinjtë dhe Punësimi”) Continue reading “Të Rinjtë dhe Punësimi”

Advertisements

Mbeturina nëpër auditore, studentët “harrojnë” vendin e koshit

Këto janë pamjet nga auditoret e Universitetit të Durrësit. Sipas stafi pedagogjik bën thirrje studentëve të mbajnë pastër ambientin ku ata qëndrojnë.   Advertisements Continue reading Mbeturina nëpër auditore, studentët “harrojnë” vendin e koshit

Advertisements

Të rinjtë përballë sistemit arsimor

Blogu “Të Rinjtë & Sfida” realizoi një anketim (me temë “Sa frytdhënës është sistemi arsimor në Shqipëri për studentët?) për studentët të rretheve të ndryshme si Durrës, Vlorë, Gjirokastër, Fier, Sarandë, Has dhe Tiranë, në mënyrë që të nxjerrë në pah marrëdhënien e sistemit arsimor dhe të studentëveContinue reading “Të rinjtë përballë sistemit arsimor”

Advertisements

Facebook me risi te reja

“Facebook” ka njoftuar më herët se është duke lëshuar aplikacionin Continuous Live Video API, që mundëson shfaqjen video në kohën reale. Continue reading “Facebook me risi te reja”

Advertisements

Ja arsyeja pse veprojmë në çastin e fundit

Kjo dukuri është më e përhapur nga ç’mendohet dhe prek 30% deri në 60% të njerëzve. Për qindra mijëra vjet, jeta e njeriut bazohej në të qenit impulsiv për momentin. Continue reading “Ja arsyeja pse veprojmë në çastin e fundit”

Advertisements

Tirana, Art Fest, “zjarr” në sheshin Nënë Tereza

Shumë gjimnazistë nga shkollat e Tiranës morën pjesë sot në Tirana Art Fest ku dhe performuan live kompozimet e tyre në disiplina të ndryshme.  Më poshtë do shikoni foto dhe video gjatë performancës. Continue reading “Tirana, Art Fest, “zjarr” në sheshin Nënë Tereza”

Advertisements

“Një dorë robot shqiptar”, zë vendin e dytë në botë

Esli Belshi është renditur e dyta në Konkursin Ndërkombëtar të Projekteve me shpikjen e “dorës robot”.Nxënësja nga Cërriku  paraqiti projektin e saj në Konkursin Ndërkombëtar të Projekteve I-SËEEEP (“Konkursi Shkencor Ndërkombëtar në Fushën e Energjisë, Inxhinierisë dhe Mjedisit”), i cili u zhvillua në Qendrën “Gorge Broën” të shtetit Houston, në Texas/SHBA. Continue reading ““Një dorë robot shqiptar”, zë vendin e dytë në botë”

Advertisements

Me këto ushtrime sportive, stresoheni më pak

Stresi është një faktor i pashmangshëm në jetën tonë. Por kjo nuk do të thotë se nuk mund ta përmirësojmë atë. Ekzistojnë disa mënyra për reduktimin e stresit si p.sh. kryerja e disa ushtrimeve fizike si më poshtë. Continue reading “Me këto ushtrime sportive, stresoheni më pak”

Advertisements