Asnjë dashuri nuk është gabim!

Viti 2016 shënon vitin e pestë të pedalimit nga komuniteti LGBT dhe nga njerëz që janë pro tyre. Dhjetëra persona të këtij komuniteti u mblodhën për të pedaluar për më shumë të drejta. Por edhe për të mbështetut të rinjtë që përzihen nga shtëpia prej seksualitetit të tyre. 

“Para katër vjetësh  kemi qenë vetëm 12 vetë që sfiduan gjithçka, sot jemi shumë herë më shumë. Ne sot protestojmë për ata që nuk kanë mundësi që të vijnë këtu,” tha gjatë paradës Kristi Pinderi, drejtor i ProLGBT.

“Më 17 maj të vitit 1990, Organizata Botërore e Shëndetësise e hoqi homoseksualitetin nga lista e sëmundjeve mendore. Por shokë dhe shoqe, arritjet e sotme nuk duhet të na bëjnë të harrojmë që na pret një rrugëtim i gjatë për të arritur atë që të tjerët e marrin për të mirëqenë, LIRINË për të qenë vetja. LIRINË për të dashuruar, BARAZINË për të krijuar familje.” thotë aktivistja e Komunitetit LGBT, Xheni Karaj.

Më poshtë shikoni videon “Tirana Gay (P)RIDE 5, të përgatitur nga aktivistja Xheni Karaj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s