“Një dorë robot shqiptar”, zë vendin e dytë në botë

Esli Belshi është renditur e dyta në Konkursin Ndërkombëtar të Projekteve me shpikjen e “dorës robot”.Nxënësja nga Cërriku  paraqiti projektin e saj në Konkursin Ndërkombëtar të Projekteve I-SËEEEP (“Konkursi Shkencor Ndërkombëtar në Fushën e Energjisë, Inxhinierisë dhe Mjedisit”), i cili u zhvillua në Qendrën “Gorge Broën” të shtetit Houston, në Texas/SHBA. Continue reading ““Një dorë robot shqiptar”, zë vendin e dytë në botë”

Advertisements

Përvoja e shpirtit vullnetar në azil

Vullnetarizmi është një akt i domosdoshëm për shoqërinë. Në këtë mënyrë, tregojmë humanizmin tonë si qenie njerëzore.Erjona Keçi, studentja e degës së Inxhinierisë Matematike është një prej të rejave që me anë të vullnetit dhe dëshirës për të ndihmuar të moshuarit, tregoi shpirtin e saj humanitar. Continue reading “Përvoja e shpirtit vullnetar në azil”

Muzika, ëndrra dhe sfida ime më e madhe

Joni Aliraj sfida

Joni Aliraj është talenti më i ri në tregun muzikor po ashtu dhe kantautor.  Pjesëmarrës në “Top Fest” dhe “Kënga Magjike”.  Joni ka një karakter të fortë dhe nuk rresht kurrë së luftuari. Kjo për shkak dhe të origjinës vlonjate. Në vijim lexoni intervistën me Jonin. Continue reading “Muzika, ëndrra dhe sfida ime më e madhe”

Advertisements

Drita për sytë e Idës është pozitiviteti

Aftësia e kufizuar në shikim nuk të ngadalëson ritmet e jetës. Për t’u informuar më tej, ju ftoj të dëgjoni intervistën më Idën Kumrija, një studente, e cila ka lindur pa dritën e shikimit. Por ky fakt nuk e ka penguar të shoh përpara. Continue reading “Drita për sytë e Idës është pozitiviteti”

Advertisements

Me aftësi të kufizuara, pushohet nga puna dhe shpërblehet me 17 paga

Klodi punonte si sportelist i parkut dhe i kaldajave në konviktet e  mjekësisë dhe të  inxhinierisë përgjatë 6 viteve. Continue reading “Me aftësi të kufizuara, pushohet nga puna dhe shpërblehet me 17 paga”

Advertisements

Ta shohësh botën me sytë e Doljanës

Doljana Velia

Doljana Velia, një  studente e verbër  tregon rrugëtimin e jetës së saj. Një rrugëtim plot sfida, dritë dhe shpesë Continue reading “Ta shohësh botën me sytë e Doljanës”

Advertisements