Si ndikojnë rrjetet sociale në trurin e të rinjve?

Rrjetet sociale po zënë hapësirë edhe më të madhe në jetën e të rinjve. Ky është një fenomen padyshim global, jo vetëm shqiptar.

Dëshira për të qenë në qendër të vëmendjes, duke publikuar foto të jetës personale, video apo postime të ndryshme. Sipas studiuesve, një element shumë i rëndësishëm që ndikon drejtpërdrejt në tru është fama.

Mediat sociale janë duke fituar  popullaritet çdo ditë. Njw i ri shpenzon mesatarisht, 27 orë në internet, sipas “turbo future”.  Shumica e të rinjve angazhohet me mediat sociale pa u ndalur për të menduar se çfarë efekte kanë në jetën tonë, qoftë pozitive apo negative.

A mos po shqetësohemi valle për miqtë virtualë se sa për miqtë reale që qëndrojnë pranë nesh në mënyrë fizike? Kjo është një pyetje që dhe vetë hulumtuesit nuk i japin dot një përgjigje ekzakte.

Ka shumë aspekte pozitive, por ka po aq shumë rreziqe që vijnë me përdorimin e Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google +, Tumblr, Instagram, faqet e lojrave, dhe blogs.

 Në vijim, do shikoni një video që shpjegon se si adoleshentët ndikohen nga rrjetet sociale, nga CBC NEWS.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s