Je student? ja një mënyrë për të kursyer!

Sipas Bill Gates, Jeff Bezos dhe Tony Robbins, nëse doni të rrisni të ardhurat tuaja, ndiqni  6 rregullat për të kyrsyer më shumë:

1. Mos harxhoni para. Në fillim mund tju duket banale por Tony Robbins e ka fjalën që duhet të shpenzojmë vetëm për ato gjëra që na bëjnë të lumtur.

2. Bëni shumë duke harxhuar pak. Jeff Bezos pronar i Amazon ka përdorur dyert e vjetra për të bërë tavolina në vend që ti hidhte. Çdo vit ai i dorëzon punonjësit që gjen mënyra kursimi për kompaninë çmimin ‘Door desk award’.

3. Bëni kujdes me faturat. Përsëri bëhet fjalë për Jeff Bezos, i cili hoqi të gjithë poçat nga makineritë e tij para se ti shiste. Kjo mund të duket qesharake për një kompani si Amazon por për Bezos çdo dollar i kursyer mund të shërbejë për investime të reja.

4. Informohuni mirë para se të blini. Për Bill Gates kjo është shumë e rëndësishme, pasi vetëm nëse kemi informacion të bollshëm mund të zgjedhim atë produkt që ofron performancë më të mirë për paratë e harxhuara.

5. Blini online. Sipas Tony Robbins portalet online ofrojnë mallra me kualitet dhe në të njëtën kohë me çmime të arsyeshme.

6. Vendosni obiektiva. Suksesi financiar sipas Robbins lind nga aftësia për të programuar obiektivat e së ardhmes. Nuk mund të kursesh pa pasur një plan më përpara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s