Të Rinjtë dhe Punësimi

Synimi parësor pasi studentët të diplomohen është të gjejnë punë në fushën ku kanë studiuar. Sipas pyetësorit që ka përgatitur “Të Rinjtë dhe Sfida” (me temë “Të Rinjtë dhe Punësimi”) Continue reading “Të Rinjtë dhe Punësimi”

Advertisements

Të ndjekësh ëndrrën kur humbet shpresën

Të rinjtë shqiptarë preferojnë të largohen nga vendi, në mënyrë që ëndrrat e tyre të realizohen. Aplikimet për lotarinë amerikanë trokitën sërish dyert e të rinjve duke i bërë ata fitues të saj ose “humbës”. Continue reading “Të ndjekësh ëndrrën kur humbet shpresën”

Panairi i punës,Call center dominon në krye të kërkesave

Në Pallatin e Kongreseve nga data 28- 30 prill 2016 u zhvillua “Panairi i Punës”. Në këtë aktivitet morën pjesë biznese të ndryshme, të cilat dhanë shansin për punësim si dhe shërbime për aktivitetin e tyre. Continue reading “Panairi i punës,Call center dominon në krye të kërkesave”

Advertisements

Të rinjtë në grackë të papunësisë

Personat nga mosha 15-deri në 64 vjec, kanë rritur numrin e atyre që janë të papunë. Të  dhënat e INSTAT mbi Anketën e Forcave të Punës për vitin 2015 tregon se shkalla e  papunësisë ka arritur në 17.9 %, duke u rritur me 1.5 % krahasuar me vitin 2014.

Continue reading “Të rinjtë në grackë të papunësisë”

Advertisements

Call center më prit!

Cdo vit doplomohen me qindra studentë shqiptarë në degë të ndyshme, por në vend që të punojnë në profesionin për të cilin kanë mbaruar, punësohen në call center. Continue reading “Call center më prit!”

Advertisements