Me këto ushtrime sportive, stresoheni më pak

Stresi është një faktor i pashmangshëm në jetën tonë. Por kjo nuk do të thotë se nuk mund ta përmirësojmë atë. Ekzistojnë disa mënyra për reduktimin e stresit si p.sh. kryerja e disa ushtrimeve fizike si më poshtë. Continue reading “Me këto ushtrime sportive, stresoheni më pak”

Advertisements

Erlin Rudho, shqiptari që ngjiti Everest

Erlin Rudho është alpinisti shqiptar që ka ngjitur majën më të lartë të botës (Everest) në vitn 2012, pjesëtar në shoqatën “Bjeshkëtare dhe alpiniste Tiranë”. Marrëdhënia e tij me alpinizmin nisi në 2006. Tek ky sport, ai gjen një shumëllojshmëri ndjenjash. Durimi dhe këmbëngulja karakterizojnë Erlinin sepse sipas tij, ky sport kërkon qetësi dhe këmbëngulje. Continue reading “Erlin Rudho, shqiptari që ngjiti Everest”

Shto jetën tënde më një pedalim

Lëvizja me bicikletë bën mirë shëndetit tuaj për shumë arsye.Faktorët të cilët sjellin përfitime janë lehtësisht të llogaritshëm: falë prodhimit më të madh të endorfinës, venat zgjerohen dhe zemra rrit dimensionet e saj duke përmirësuar funksionin; pedalimi është një mënyrë e mirë për të larguar stresin. Continue reading “Shto jetën tënde më një pedalim”

Advertisements

Alpinizmi, përmirëson shëndetin mendor

Alpinizmi është një sport që të dhuron adrenalinë sepse kombinon sfidën e ngjitjes me motovimin. Alpinizmi  redukton sëmundjet e shëndetit mendor si p.sh.,  ankthin dhe depresionin. Continue reading “Alpinizmi, përmirëson shëndetin mendor”

Advertisements

Pedalo si gjithë Europa

Data 14 prill shënon ditën e Festivalit Europian të çiklizmit. Të rinj shqiptarë dhe të huaj morën pjesë në këtë nismë, të ndërrmarrë nga Ambasada Hollandeze. Kjo me synim për t’i dhënë sheshit të Tiranës një pamje të njëjtë me atë të … Continue reading Pedalo si gjithë Europa

Advertisements

60 % e të rinjve europianë nuk praktikojnë aktivitet sportive

Sipas të dhënave, të rinjtë mes moshës 11 dhe 14 vjeç, praktikojnë kryesisht sporte jashtë shkollës, ku jo gjithmonë ky lloj aktiviteti fizik është ai i duhuri. Continue reading “60 % e të rinjve europianë nuk praktikojnë aktivitet sportive”

Advertisements

Sport, jo pasivitet!

Sporti është i domosdoshëm për zhvillimin e aftësive fizike por edhe psikike. Ushtrimet fizike duhet të bëhen zakon, sikurse është gjumi dhe ushqimi. Sipas studiuesve, sporti ndikon në psikologjinë e të rinjve, duke i bërë ata kreativë dhe jo pasive mbi laptop.

Continue reading “Sport, jo pasivitet!”

Advertisements

Mënyra e duhur për të bërë vrap dhe ecje

Ecja dhe vrapimi janë dy lloje aktivitetesh fizike që ndihmojnë shumë në përmirësimin e shëndetit të përgjithshëm por mbi të gjitha mënyrën e duhur për të rënë në peshë. Continue reading “Mënyra e duhur për të bërë vrap dhe ecje”

Advertisements