Studimi nuk shtyhet pa dozë kafeine

Studentët e nisin ditën me aromën e kafes, në mënyrë që dita të jetë energjike. Efekti parësor dhe kryesor i kafeinës është në tru. Kafeina ndihmon që të qëndroni zgjuar nëpërmjet receptorëve të adenosinës në tru. Kjo bllokon efektet e adenosinës, duke minimizuar  lodhjen. 

Gjatë kohës së studimit kafeja është e domosdoshme për faktin se të mban në formë dhe energjikë. Ajo gjithashtu rrit nivelin e gjakut, duke rritur aktivitetin e trurit.

Ky është shkaku  se për se kafeina përmendet shpesh si një drogë psikoaktive. Shuma e gjetur në një filxhan kafeje mund të marrë më pak se 20 minuta për të arritur në gjak dhe rreth një orë për të arritur efektivitetin e plotë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s