Mbarove shkollën? Aman mos vazhdo masterin!!

Nga Ambra Xhunga Universiteti në Shqipëri prodhon studentë të mjerë …sigurisht në këta të mjerë bej pjesë dhe unë ..kjo nënkupton shumë për mua. Ndaj, është e kotë të vazhdosh një master. Një master, i cili nuk ka vlerë në … Continue reading Mbarove shkollën? Aman mos vazhdo masterin!!

Advertisements

Mbeturina nëpër auditore, studentët “harrojnë” vendin e koshit

Këto janë pamjet nga auditoret e Universitetit të Durrësit. Sipas stafi pedagogjik bën thirrje studentëve të mbajnë pastër ambientin ku ata qëndrojnë.   Continue reading Mbeturina nëpër auditore, studentët “harrojnë” vendin e koshit

Advertisements

Të rinjtë përballë sistemit arsimor

Blogu “Të Rinjtë & Sfida” realizoi një anketim (me temë “Sa frytdhënës është sistemi arsimor në Shqipëri për studentët?) për studentët të rretheve të ndryshme si Durrës, Vlorë, Gjirokastër, Fier, Sarandë, Has dhe Tiranë, në mënyrë që të nxjerrë në pah marrëdhënien e sistemit arsimor dhe të studentëveContinue reading “Të rinjtë përballë sistemit arsimor”

Advertisements

Letra e maturantëve për ministren Nikolla (vazhdim)

Nxënësit që kanë zgjedhur lëndë të profilit shoqëror mund të aplikojnë për degë shkencore dhe anasjelltas pa asnjë ndryshim në koeficient? Sa rëndësi do të kenë lëndët me zgjedhje të zhvilluara nga nxënësit gjatë tri viteve mësimore? Continue reading “Letra e maturantëve për ministren Nikolla (vazhdim)”

Advertisements

Letra e maturantëve për ministren Nikolla

Maturantët kanë  dërguar një letër ministres së Arsimit Lindita Nikolla, pasi kërkojnë informacion në lidhje me provimet e maturës dhe procedurat për aplikim në universitete. Ata kanë një sërë paqartësish në lidhje me mënyrën si do të procedojnë këtë vit me ligjin e ri. Continue reading “Letra e maturantëve për ministren Nikolla”

Advertisements

Vaksinimi kusht për t’u pranuar në universitet

Një ndër faktorët e pranimit në universitet është vaksinimi . Çdo student që do të hyjë në universitet duhet të paraqesë kartelën e vaksinimit, në të kundërt do i refuzohet regjistrimi. Mosvaksinimi cilësohet kundërvajtje penale dhe dënohet me gjob prej 100 mijë lekësh.  Continue reading “Vaksinimi kusht për t’u pranuar në universitet”

Advertisements

Nëse nuk dëshiron arsimin e lartë, ja çfarë mund të bëni

Jo të gjithë të rinjtë janë të prirur të ndjekin studimet e larta. Kjo gjë mund të varet nga shumë faktorë dhe nuk është aspak turp të mos vazhdosh studimet akademike pasi të mbarosh shkollën e mesme. Continue reading “Nëse nuk dëshiron arsimin e lartë, ja çfarë mund të bëni”

Advertisements

Zgjodha ndryshe nga të tjerët, zgjodha arsimin profesional

Miki mujo, nxënës në vitin e tretë në Shkollën e Mesme Teknologjike Elektrike “Gjergj Canco” studion për web dizajn. Miki mendon se arsimi profesion është një zgjedhje e mirë pasi përvec dëftesës të mundëson dhe certifikatën.  Continue reading “Zgjodha ndryshe nga të tjerët, zgjodha arsimin profesional”

Advertisements

Zgjedhjet mbaruan, por zgjidhjet presin!

Emra e fituesve për rektorët dhe pjesa më e madhe e dekanëve janë zyrtarizuar në të gjitha universitetet publike. Continue reading “Zgjedhjet mbaruan, por zgjidhjet presin!”

Advertisements

Vetëm 50 % e studentëve votuan!

Po vijon numërimi i votave  të kandidatëve për rektorë, në të gjitha universitetet e vendit. Procesi i votimit filloi në orën 08:00 dhe përfundoi në 16:00.

Continue reading “Vetëm 50 % e studentëve votuan!”

Advertisements