Letra e maturantëve për ministren Nikolla

Maturantët kanë  dërguar një letër ministres së Arsimit Lindita Nikolla, pasi kërkojnë informacion në lidhje me provimet e maturës dhe procedurat për aplikim në universitete. Ata kanë një sërë paqartësish në lidhje me mënyrën si do të procedojnë këtë vit me ligjin e ri.

 

Lindita Nikolla perballe maturanteve

Letra e maturantëve: 

“Ne si maturantë po ju drejtohemi me këtë kërkesë për një informacion të plotë e të detajuar mbi maturën shtetërore.

Udhëzimet zyrtare e deklaratat publike lënë vend për krijimin e paqartësive e për këtë arsye ndiejmë nevojën për t’ju paraqitur kërkesën për të marrë një informacion zyrtar në lidhje me një sërë pyetjesh të cilat vijojnë si më poshtë:

Çfarë vlere kanë provimet me zgjedhje? Sipas udhëzimit, provimet me zgjedhje janë vetëm dalëse dhe nuk do të ndikojnë në mundësinë për t’u pranuar në universitet.

 A do të thotë kjo se nuk ka rëndësi nëse provimet kanë profil shoqëror apo shkencor sepse nuk ka asnjë pikësim diferencues midis të dyjave?….”

Për të vazhduar leximin e letrës, klikoni hipërlinkun e mëposhtëm

Letra e maturantëve për ministren Nikolla (vazhdim)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s