7 gjërat që të rinjtë duhet të dinë për të ardhmen

  1. Ki dashuri brenda vetes tënde. Dashuria është ndjenja dhe emocioni më komplotë dhe universal. Aftësia për të dashur njerëzit në çdo kohë por kryesisht në momentet e vështira të bën njeri unik.

  1. Ki guxim. Ja vlen të rrezikosh për ëndrrat e tua. Rëndësi në jetë ka qëllimi, ëndrra. Sipas Helen Keller, jeta është ose një aventurë e guximshme ose asgjë. Të rinjtë duhet të kuptojnë se frika është  një emocion normal, të gjithë ndjejmë frikë. Por përmbushja e ëndrrave kërkon rrezik. Ndaj, mos hezitoni të rrezikoni.
  1. Respekto dhe ndero veten si dhe të tjerët. Të respektosh veten do të thotë të respektosh edhe njerëzit që ndodhen rreth teje.
  1. E tashmja është gjithçka që ke. Koha është pasuria jonë më e vlefshme. Ndaj, shfrytëzo sa më shumë momentin. Nëse ke plan për të bërë dicka bëjë në moment mos e lë për të nesërmen sepse nuk i dihet. Sa më gjatë që ne jetojmë, aq më shpejt koha kalon.
  1. Koha nuk ka zotërues. Shpesh herë mendojmë se koha është në zotërimin tonë por jo. Ndaj, kohën nuk duhet ta konsiderosh si armik por si mik. Koha ka rregullat e veta. E vemtja gjë që mund të bësh është të përshtatësh rregullat e tua me ato të kohës.
  1. Rrethanat nuk të përcaktojnë se kush je në të vërtetë. Tendenca  për të fajësuar rrethanat për problemet e jetës është universale. Kjo është njerëzore. Por, nuk duhet të harrosh personin që je, vetveten. Ndaj, në cfarëdo rrethane që të gjendesh përpiqu ta menaxhosh me qetësi. Kjo është e vlefshme për të ardhmen tënde.
  1. Vetë kontrolli është aleti yt. Jeta të përball me shumë sfida. Lejo që vetë kontrolli të bëhet aleati yt, në mënyrë që të mos pendohesh në të adhmen për veprimet e tua.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s