Olta, studentja që sfidon pasivitetin

Jeta studentore në durrës është pothuajse e “vdekur”. Aktivizimi i të rinjve është në minimumin e vet. Kafenet mbushen plot e përplotë me studentë, në vend të bibliotekatave.

Por një studente e degës së edukimit parashkollor Olta P.  rrëfen sfidat e jetës studentore për qytetin e Durrësit. Olta është 19 vjeç dhe jeton prej vitesh në Durrës. Studimet e saj i kryen në Universitetin “Aleksandër Moisiu”. Për atë, jeta studentore nuk është aspak aktive. Megjithatë ajo përpiqet me mënyrën e vet të bëjë veprimtari vullnetare që i shërbejnë komunitetit.

“  Në qytetin e Durrësit ka vetëm një bibliotekë. Fatkeqsisht sa herë shkoj për të marr ndonjë libër shoh vetëm njerëz të moshave të mesme dhe të moshuar dhe aspak rini. Rinia nuk e frekuenton.

Në durrës nuk ka aktivitete për studentët por edhe ato pak aktivitete nuk frekuentohen nga të rinjtë. P.sh. do zhvillojmë një aktivitet për lëndën e muzikës që bëj në faktultet dhe do mblidhen të gjitha krahinat bashkë në qëndrën  e kulturës. Në këtë aktivitet do bashkohen elemente të traditës shqiptare si kostumet popullore, muzika, gatimi etj.”

This slideshow requires JavaScript.

Përvec bamirësisë, Oltës i pëlqen shumë të gatuajë gjatë kohës së lirë. Më poshtë do shikoni foto nga gatimet e saj.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s