Zgjedhjet mbaruan, por zgjidhjet presin!

Emra e fituesve për rektorët dhe pjesa më e madhe e dekanëve janë zyrtarizuar në të gjitha universitetet publike.

Përvec faktit që drejtuesit janë zgjedhur, është e rëndësihme të përfitojmë esencën nga këto zgjedhje dhe këta drejtues ta përmirësojnë arsimin në Shqipëri. Në vijim do lexoni një postim nga prof.Artan Fuga duke iu referohet zgjedhjeve universitare.artan fuga

“Problemi nuk është fare se kush fitoi dhe kush nuk fitoi postin që synonte.

Kjo është ana më sekondare!

Urime të sinqerta fituesve, kurajo për herë tjetër mos-fituesve!

Por, mos u ngatërroni !

Problemi është si ta cojmë atje ku duhet arsimin e lartë shqiptar dhe kërkimin shkencor shqiptar që janë ende larg asaj që meriton një Shqipëri e denjë bashkëkohore !

Kjo nuk rregullohet as me një palë zgjedhje, madje as me dyqind palë zgjedhje nëse ne do të rrotulloheshim te të njejtat skema mendore dhe institucionale.” thotë prof.Fuga.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s