“Save your mouth”, 5 mijë e të anketuarëve nuk lajnë dhëmbët para gjumit

Sipas studimit të bërë në internet nga kampanja “Save your mouth” me 10 mijë të rritur, ka rezultuar se gjysma e tyre fle pa larë dhëmbët.

Disa nga të intervistuarit kanë thënë se  i lajnë dhëmbët vetëm me ujë, pa përdorur pastën për pastrim, ndërse 14 % kanë thënë se  lajnë dhëmbët me gisht në vend të brushës.

Lani dhembet para se te flini!

Duke iu referuar të dhënave të studimit, vetëm 24% i pastrojnë dhëmbët me perin dental, kurse 44 % pranojnë se i mbajnë dhëmbët e tyre shumë  pastër.

“Save your mouth” deklaron se 67 % e të anketuar kanë karies dhe dhëmbë të prishura.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s