5 sinjale për parandalimin e kancerit

Kanceri është sëmundja më e përhapur në botë. Pothuajse 1/3 e të rinjve në botë janë të diagnostifikuar me kancer për shkak se ata nuk i njohin simptomat e sëmundjes, ka treguar një studim i ri.

Sipas Daily Mail, 29% e të rinjve, nuk i vërejnë shenjat e hershme të kancerit, dhe si pasojë shëndeti i tyre përkeqësohet derisa gjendja e tyre bëhet shumë e rëndë dhe iu duhet të shtrohen në spital Kanceri është shkaku kryesor i vdekjeve në botë në ditët e sotme të të gjitha grup moshave e sidomos tek të rinjtë.

Kanceri

Këto janë 5 shenjat që nuk duhet anashkaluar

Dhimbja – Kudo që ndjeni dhimbje në trupin tuaj është diçka që asnjëherë nuk duhet injoruar.

Gjëndrat apo ënjtjet – Çdo gjëndër që e vëreni në trup apo ënjtje duhet ekzaminuar menjëherë nga mjeku.

Lodhja ekstreme – Nëse keni vështirësi që të rrini të kthjellët dhe ndjeni lodhje gjatë tërë kohës, është një shenjë e kancerit.

Humbja e madhe e peshë –  Të humbisni shumë peshë pa qenë në dietë apo pa bërë ushtrime fizike është një shenjë se mund të keni kancer.

Shenjat në trup – Në qoftë se në lëkurën tuaj vëreni ndonjë shenjë që nuk e keni pasur më herët, duhet ta caktoni një termin të menjëhershëm të mjeku.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s