Qindra të rinj vrapojnë për autizmin

Dita Botërore e Autizmit (2 prill) synon ndërgjegjësimin ndaj personave autikë. Autizmi është një çrregullim neurobiologjik që shfaqet tek fëmijët para moshës 3-vjeçare dhe është i ndryshëm nga individi në individ.

Ndaj, në kuadër të kësaj dite, Bashkia e Tiranës organizoi një maratonë me moton ‘Unë vrapoj për autizmin” në të cilën morën pjesë qindra qytetarë.

Kjo maratonë kishte për qëllim mbështetjen për personat me aftësi të kufizuara, të prekur nga forma të ndryshme të autizmit.

AUTIZMI
Qytetarët kanë nisur vrapin në sheshin “Nënë Tereza” dhe ka  vazhduar drejt Sheshit “Skënderbej” e Bulevardit “Zogu I”, duke përfunduar te ish-Stacioni i Trenit.
Pas kësaj vrapimi do të përfundojë tek Parku i Liqenit Artificial.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s