Bicikleta krijon 76 mijë vende pune çdo vit

This slideshow requires JavaScript.

Lëvizja me biçikletë i bën mirë shëndetit dhe mjedisit, por jo vetëm kaq. Sipas të dhënave më të fundit të publikuara nga OBSH (Organizata Botërore e Shëndetësisë), lëvizja me biciklet kursen koston e transportit.

Kërkimi i bërë nga Universiteti Politeknik i Milanos,tregon se çdo vend mund të kursejë 20 milionë euro në vit, nëse biçikleta do të bëhej mjeti kryesor në transportin publik.

Përdorimi  i biçikletës do të reduktonte jo vetëm kostot e transportit por edhe kostot e shëndetësisë. Pedalimi nuk ka efekte anësore, por vetëm pozitive. Përveçse mund të kursesh, përdorimi  shpeshtë i biçikletës do të reduktonte përdorimin e mjeteve të tjera të transportit publik (makinave, taksive, autobusëve).

 Në këtë mënyrë  pakësohet konsumi i karburanteve dhe prodhimi e dioksidit të karbonit. Studimi i OBSH-së vlerëson se 56 qytetet më të mëdhatë europiane dhe amerikane, nëse do të mund të kishin më shumë korsi biçikletash si Kopenhaga, do të krijonin rreth 76 mijë vende pune çdo vit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s